
Tenalji von Fersen (60-200 hlö)
Suomenlinnan sisemmässä bastionikehässä sijaitseva Tenalji von Fersen kuuluu saarten arvokkaimpiin rakennuksiin, ja sen holvatut salit ovat linnoituksen komeimpia. Suuret ikkunat luovat tilaan erityistä tunnelmaa.


Tunnelmalliset puitteet juhlille, seminaareille ja tapahtumille
Tenalji von Fersen tarjoaa ikimuistoisen paikan tapahtumille. Sali on tunnettu suosittuna häätilana, monien inspiroivien seminaarien alustana, sekä tilan pehmeä akustiikka luo loistavat puitteet myös monenlaiselle esittävälle taiteelle. Pääsalin lisäksi tilaan sisältyy naulakkohuone, tilava lämmityskeittiö ja kaksi takahuonetta wc-tiloineen. Pääoven vastapäisessä muurissa on wc-tilat ja asiakasvarasto.
Pähkinänkuoressa
- Esitystekniikka: kiinteä lava, langallinen ja langaton mikrofoni, valkokangas, lavaan upotettu projektori, bluetooth- ja HDMI-liitännät, puhujapönttö, kaksi lisänäyttöä
- Varustelu: pöydät ja tuolit 200 henkilölle, ripustetankoja, flyygeli lisämaksusta. Lisätiedot varustelistasta.
- HUOM! Sali sijaitsee toisessa kerroksessa. Tilassa on henkilönostin pyörätuoleja varten, jonka käytöstä ja avaimista on sovittava etukäteen.
- Hinnat alk. 1872,38 €.






Rakennuksen vanhin rakennusvaihe ajoittuu jo 1750-luvun alkuun, jolloin nykyisen leipomo-osan paikalle alettiin rakentaa varastorakennusta sadevesille. Vesivarastosuunnitelmasta luovuttiin 1770-luvun alussa, jonka myötä alettiin rakentaa nykyistä 1775 valmistunutta leipomorakennusta.
Venäläisen kauden alussa rakennus oli entisessä käytössään, mutta 1830-luvulla lämmittämätön ullakko muutettiin kasarmitiloiksi. Leipomoa käytettiin yhä entiseen tarkoitukseensa. Nykyisen Tenalji von Fersenin näyttävä sali toimi leipomon viljavarastona.
Suomalaisen kauden alussa rakennus oli vankikasarmina, ja tämän jälkeen mm. sukellusvenelaivaston akkulataamona ja varastona ja myöhemmin Valmetin varasto- ja verstastiloina. Vuonna 1964 rakennus siirtyi Muinaistieteellisen toimikunnan, nykyisen Museoviraston hallintaan, jonka johdolla tiloista purettiin lukuisia rakennushistoriallisia kerrostumia ja otettiin esille alkuperäinen tilarakenne. Näiden purkutöiden jäljiltä rakennus oli 1990-luvun loppuun asti käyttämättömänä kylmänä “purkurauniona”.
Kunnostustöiden ensimmäisessä vaiheessa, vuonna 1998 suuri varasto kunnostettiin nykyiseen tapahtumakäyttöönsä. Salin alkuperäinen tiililattia oli pahoin rapautunut eikä olisi kestänyt käyttöä. Lattian suojaksi rakennettiin uusi lankkulattia, jonka alle tehtiin tarvittavat tekniset asennukset. Rapautuneet holvit puhdistettiin ja jätettiin rappaamatta. Näin salin ilme ei ratkaisevasti muuttunut.