Lautalta talviyönä kohti Suomenlinnaa.

Kokoustilat

Paarlastihuone, max. 54

Laivojen tasapainon ylläpitämiseksi käytetty paarlasti on antanut nimensä ainoalle auditoriomuotoiselle kokoustilallemme Paarlastihuoneelle. Auditorioistuimille mahtuu 54 henkilöä. Tilan etuosassa on pöydät ja tuolit 20 hengelle.

Paarlastihuoneessa on tiilinen holvikatto ja penkkirivit ovat auditoriomuodossa.

  • Soveltuvuus: kokoukset, luennot, pienet yleisötilaisuudet
  • Vuokra-aika: puolipäivävarauksissa klo 8–13 tai 15–20, kokopäivävarauksissa klo 9–17
  • Henkilömäärä: max 54
  • Tilat: auditorio, keittiönurkkaus, wc-tilat
  • Kalustus: auditorioistuimet 54:lle, pöydät ja tuolit 20 hengelle
  • Varustus: valkokangas, dataprojektori, internetyhteys, vahvistin, kaiuttimet, fläppitaulu
  • Hinnat, ehdot ja luvat

 

Paarlastihuone on korkea holvattu tila Kruunulinna Ehrensvärdin itäisen siipirakennuksen kivijalassa. Tila kunnostettiin nykyiseen käyttöönsä vuonna 1993 ja se on remontoitu vuonna 2021. Tilan lattia on kiveä ja katsomo puuta. Sisääntulon aulatilassa on mukulakivilattia sekä osittain puukansi.

Auditorio soveltuu seminaareille ja monenlaisille esityksille. Pöytien ja tuolien kanssa kokouksen maksimikoko on 20 henkeä.

Tutustu tilaan:

Linkit avautuvat uuteen välilehteen.

Seuraa Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloja Facebookissa. Kuulet ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja kampanjamme sekä saat vinkkejä juhliesi käytännönjärjestelyihin.

Kruunulinnan Ehrensvärdin itäisen siipirakennuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 1776. Vuoteen 1786 mennessä rakennus oli täysin käyttökunnossa.

Kellarikerroksessa oli varastoja ja painolasti- eli paarlastihuone. Ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa olivat purjeneulomo ja takilaverstas. Mansardikerroksessa oli laivojen mallihuone ja laivanrakennusmestarin työhuoneet. Pohjoispään kaikissa kerroksissa oli asuntoja.

Venäläisen kauden alkupuolella rakennus oli edelleen laivaston käytössä mm. varasto- ja työtiloina sekä upseeriston asuntoina. 1800-luvun alkupuoliskolla rakennuksen keskiosaan, todennäköisesti kolmanteen kerrokseen, sijoitettiin ortodoksinen kirkko.

Rakennus vaurioitui pahoin Krimin sodan pommituksissa 1855. Seuraavana vuonna puolitoista ylintä kerrosta purettiin ja rakennus sai nykyisen asunsa. Rakennus säilyi asuinkäytössä 1980-luvun lopulle asti. Tänä päivänä talon ylemmissä kerroksissa sijaitsee Suomenlinnan hoitokunnan toimisto.