Ajankohtaista

Suomenlinnassa toimivalle Ehrensvärd-seuralle pohjoismainen maailmanperintöpalkinto

Nordic World Heritage Association on palkinnut Suomenlinnassa toimivan Ehrensvärd-seuran pohjoismaisella maailmanperintöpalkinnolla. Palkinto luovutettiin Ehrensvärd-seuran toiminnanjohtaja Carita Wilenius-Rantalalle yhdistyksen puheenjohtajan Einar Á. E. Sæmundsen toimesta viime viikolla järjestetyn Nordic World Heritage -konferenssin yhteydessä. Nordic World Heritage Association palkitsee organisaatioita ja pohjoismaisten maailmanperintökohteiden sidosryhmiä, jotka ovat menestyneet oman maailmanperintöyhteisön toimintaan osallistumisessa ja yhteisön osallistumisessa.

Ehrensvärd-seuran toimitusjohtaja Carita Wilenius-Rantala, (oikealla) vastaanottamassa maailmanperintöpalkintoa Nordic World Heritage -yhdistyksen puheenjohtaja Einar Á. E. Sæmundsenilta (vasemmalla). Kuva: Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys, Laura Heikkilä

”Ehrensvärd-seura on keskeinen toimija Suomenlinnan maailmanperintökohteen yleismaailmallisen arvon tulkitsijana ja maailmanperintökohteen esittelijänä. Ehrensvärd-seura on järjestänyt lasten seikkailukierroksia jo yli 25 vuoden ajan linnoituksessa, jossa maailmanperintökohteen yleismaailmallista eritysarvoa selitetään eri ikäryhmille tekemällä oppimisen avulla. Teatterin ammattilaisten, historioitsijoiden ja palveluntarjoajien sekoitus dramatisointia ja puvustusta muodostaa ainutlaatuisen tavan tulkita Suomenlinnan linnoituksen maailmanperintöarvoja. Pitkään jatkuneeseen yhteistyöhön on viimeisten 25 vuoden aikana osallistunut yli 170 000 koululaista, ja kierroksia järjestetään maksutta myös paikallisille kouluille ja päiväkodeille,” kertoi puheenjohtaja Sæmundsen tunnustuksen perusteista.

Ehrensvärd-seura toimii vastuullisen matkailun ja toiminnan periaatteiden mukaisesti ylläpitäen Suomenlinnassa Ehrensvärd-museota, kahvila Piperiä sekä Suomenlinna-museota ja -museokahvilaa. Ehrensvärd-seura vastaa Suomenlinnan auktorisoidusta opastustoiminnasta, julkaisee kirjallisuutta, kehittää matkailupalveluita ja toteuttaa erilaisia teemakierroksia. Palveluihin kuuluu myös museokauppatoimintaa ja ryhmille suunnatut ohjelmakokonaisuudet Suomenlinnassa.

Nordic World Heritage Association on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tehtävänä on auttaa ja tukea Unescon maailmanperintösopimuksen täytäntöönpanoa Pohjoismaissa.
Palkintoa on jaettu vuodesta 2019 lähtien. Nordic World Heritage -konferenssi järjestettiin 2. – 5.9.2024 Jyväskylässä, ja ohjelmaa järjestettiin myös Verlan, Petäjäveden vanhan kirkon ja Struven ketjun maailmanperintökohteissa. Konferenssin järjestivät Petäjäveden vanhan kirkon säätiö ja Maanmittauslaitos (Struven ketju) yhteistyössä Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen kanssa.

Lisätietoja

Maailmanperintöpalkinnosta: www.nordicworldheritage.org/award

Nordic World Heritage -konferensista: nordicworldheritage2024.org/

Ehrensvärd-seurasta: https://suomenlinnatours.com/meista/

Suomen maailmanperintökohteista: www.maailmanperinto.fi/

Kaikki uutiset