Viaporin kekri 2024

Viaporin kekriä juhlitaan taas pyhäinpäivänä, 2. marraskuuta.

Tänä vuonna vastuullisen kaupunkitapahtuman tärkeimmät teemat ovat valo, ruoka ja paikallisuus. 

Click here for information in English

Katso ohjelma ja kekripäivän aukioloajat täältä

Kekri on muinainen suomalainen juhla sadonkorjuukauden ja vuodenkierron päätteeksi. Kekrinä on juhlittu runsaan ruoan ja juoman äärellä, edesmenneitä kunnioittaen sekä sadosta ja kuluneesta vuodesta kiittäen. Viaporin kekrissä vanhojen perinteiden pohjalta on luotu tähän aikaan sopiva, yhteinen kaupunkitapahtuma Suomenlinnan asukkaille, helsinkiläisille ja siellä vieraileville. Viaporin kekri on tapahtuma täynnä valoa sekä suomenlinnalaista taidetta, kulttuuria ja makuja.

Viaporin kekri toteutetaan yhteistyössä Haaga-Helian restonomiopiskelijoiden sekä paikallisten yrittäjien, yhdistysten ja taiteilijoiden kanssa. Tapahtuman järjestäjä on Suomenlinnan hoitokunta.

Ohjelma ja aukioloajat

Viaporin kekrin ja pyhäinpäivän ohjelma täydentyy koko lokakuun ajan. Ensimmäiset julkistukset tehtiin tasan kuukausi ennen tapahtumaa ja lisää tulee koko ajan!

Seuraa somessa

Viaporin kekrin ohjelmajulkistuksia ja kuulumisia päivitetään myös Facebookissa ja Instagramissa.

Tule kevein kantamuksin

Viaporin kekrin tapahtumapisteitä on ympäri Suomenlinnaa. Varaathan siis vierailuusi riittävästi aikaa, hyvät kengät jalkaasi ja lämpimän, säänmukaisen asun yllesi, niin voit nauttia kekristä!

Varaudu lempeään pimeään

Suomenlinnassa on vähemmän katuvaloja kuin muissa kaupunginosissa. Linnoitus­rakenteet, muurit ja vallit ovat kilometrien mittaisia, pääosin aitaamattomia ja valaisemattomia rakenteita. Putoamis­vaara voi piillä yllättävissäkin paikoissa. Liiku varoen ja valvo lasten liikkumista koko ajan.

Viaporin kekriin vesibussilla

Tunnelma alkaa jo vesibussista

Virittäydy Viaporin kekriin jo merimatkalla! Vesibussi lähtee Kauppatorilta Keisarinluodonlaiturilta (Korkeasaaren laituri). Ostamalla liput etukäteen saat varattua paikkasi.